Onze werkwijze

Een personenVAN, bestelVAN of CamperVAN huur je eenvoudig bij VANtrip.nl. Transparante voorwaarden, duideljke regels. Lees hieronder de meestgestelde vragen. Neem bij twijfel gerust even contact met ons op. 

Is de personenVAN, camperVAN of bestelVAN verzekerd?

Wanneer je bij ons huurt is het voertuig all-risk verzekerd inclusief een inzittendenverzekering en pechhulp Europa. Wel is er een eigen risico van 1000,- euro per schadegeval. Wil je nog minder risico lopen? Dat kan, kies dan tijdens het boeken voor een verlaagd eigen risico van 500,- euro per gebeurtenis.

Is er een minimale huurperiode?

Dit vershilt per vervoersmiddel. PersonenVAN minimaal 1 dag, BestelVAN minimal 3 dagen, camperVAN minimaal 7 dagen. 

Hoeveel kilometers zitten bij de prijs in?

Goede vraag. Bij een personenVAN zijn 500 vrije kilometers inbegrepen. Bij een bestelVAN zijn 100 vrije kilometers inbegrepen.  Je kunt tijdens het boeken tegen een meerprijs voor extra vrije kilometers kiezen. Je ziet dan direct in de berekening wat de meerprijs is. Je kunt ook voor volledig vrije kilometers kiezen. Ook dit wordt automatisch berekend.

Hoe werkt het boeken?

Je kunt bij ons heel makkelijk een personenVAN, bestelVAN of camperVAN aanvragen via de site. Na binnenkomst van je aanvraag controleren we de aanvraag en de beschikbaarheid. Vervolgens reageren wij op je aanvraag. Je zit bij het verzenden van een aanvraag dus nog nergens aan vast.

Hoe werkt het met parkeerkosten?

De parkeerkosten zijn altijd voor eigen rekening. Ook wanneer we het voertuig voor vertrek bij je brengen en na het einde van de huurperiode weer bij je ophalen zijn de eventuele parkeerkosten tot dit moment voor je eigen rekening. 

En de brandstof?

Wanneer je er voor kiest de bus bij ons op te halen (Regio Arnhem, Amsterdam,  Assen,  Hoogeveen, Emmen, Tilburg, Rotterdam Veenendaal,Venlo Zevenaar, Zwolle) zorgen wij dat de tank vol zit. Leveren we de bus af op het door jou opgegeven adres dan vertrekken we met een volle tank naar het door jou opgegeven adres. De verreden brandstof naar de afleverlocatie wordt niet aangevuld. Tijdens de reis is het tanken voor je eigen rekening. Wanneer je de bus weer inlevert op onze afleverlocatie moet de tank helemaal vol zijn. Kom je van verder weg tank dan vlakbij de afleverlocatie de bus helemaal vol. Ook wanneer je de bus door ons op laat halen moet de tank helemaal vol zijn. 

Kan ik de VAN brengen en ophalen?

Klopt. Wij zorgen dat de bus op tijd voor je klaar staat op de afgesproken plaats, bijvoorbeeld bij je thuis. Het kan overigens ook zo zijn dat we de bus in overleg wat eerder brengen, dit is afhankelijk van onze planning. Ook halen we de bus weer op op de afgesproken plaats. Deze extra service kun je eenvoudig selecteren bij de aanvraag. De vrije kilometers vanaf de standplaats van de bus (Regio Arnhem, Amsterdam,  Assen,  Hoogeveen, Emmen, Tilburg, Rotterdam Veenendaal,Venlo Zevenaar, Zwolle) en zijn afhankelijk van waar de door jouw gehuurde bus beschikbaar is. Dit is dus niet per definitie de dichtsbijzijnde plaats.  Onze haal- en brengservice is exclusief brandstofkosten. Mocht er sprake zijn van eventuele parkeerkosten dan zijn deze altijd voor rekening van de boeker, hou daar dus even rekening mee. 

 

 

 

 

 

 

Ik wil de VAN liever zelf ophalen, kan dat?

Jazeker, je kunt de het voertuig zelf de eerste dag ophalen bij onze vestigingen in(Regio Arnhem, Amsterdam,  Assen,  Hoogeveen, Emmen, Tilburg, Rotterdam Veenendaal,Venlo Zevenaar, Zwolle). We informeren je over de ophaallocatie. In dat geval breng je de bus ook weer de laatste dag terug naar de ophaallocatie. Maar we kunnen de bus tegen een meerprijs ook bij het door jou opgegeven adres brengen en ophalen. 

Mogen er meerdere bestuurders rijden?

Dat mag, iedereen met een geldig rijbewijs mag ook rijden. Wel is er per reservering altijd sprake van 1 hoofdboeker. 

Naar welke landen mag ik reizen met de VAN?

Dit zijn op alfabetische volgorde de volgende landen: Albanië, Andorra, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische Eilanden, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Hongarije, Macedonië, Madeira, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechische Republiek, Vaticaanstad, Zweden en Zwitserland.

Wanneer moet ik betalen?

Je hoeft  pas 1 week voor vertrek te betalen. In tegenstelling tot bij veel collega's hoef je dus geen aanbetaling te doen.

Op welke tijden zijn jullie bereikbaar?

Wij zijn altijd bereikbaar via info@vantrip.nl. Telefonisch kun je contact met ons opnemen van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:30. Bij pech of calamiteiten kun je contact opnemen met ons noodnummer. Dit nummer krijg je tijdens het brengen of ophalen van de VAN.

Wat voor een soort merk en type VAN krijg ik?

Bij ons krijg je altijd een goed onderhouden VAN van de merken Ford, Opel, Mercedes-Benz, Renault of Volkswagen. Al onze VANS hebben 1 ding gemeen: ze zijn veilig, goed onderhouden en rijden comfortabel. Bovendien zijn al onze VANS uitgevoerd met een ijskoude airco.

Hoe werkt het met boetes?

Boetes, en met name die vanuit het buitenland, komen vaak een paar weken later binnen. We berekenen de boete door aan de hoofdboeker. Het bedrag van de boete wordt vermeerderd met 10,- euro administratiekosten. Het bedrag dient vervolgens binnen 5 werkdagen aan ons betaald te worden.

Wat te doen bij een schadegeval?

Wanneer er sprake is van schade met een tegenpartij vul dan het schadeformulier in. Dit formulier ligt in het dashboardkastje van de VAN. Verder verzoeken we je altijd foto's te maken van de situatie en de schade. Breng ons altijd op de hoogte van de schade. De foto's kun je vast whatsappen en het schadeformulier ontvangen we graag bij terugkomst. 

Pech, wat te doen?

Onze bussen worden goed onderhouden en zijn in uitstekende staat. Mocht je toch pech hebben dan bieden wij standaard pech hulp. Wanneer je echt niet verder kunt regelen we vervangend vervoer. Voor je vertrekt leggen we dit in alle rust aan je uit.

Welk rijbewijs moet ik hebben?

Je hebt een geldig rijbewijs B hebben om een busje te mogen besturen. 

Kan ik de boeking annuleren?

Je boeking kan worden geannuleerd. Dit is gratis tot een week voor aanvang van je reis. Daarna belasten wij de hele huursom door.